Gabonakolbász

A termék készítésénél nem használtunk fel ízfokozót, tartósitószert, génkezelt terméket, és semmilyen állati eredetű összetevőt.

GABONAKOLBÁSZ

  • növényi alapanyagból
  • hagyományos füstöléssel készült
  • falusias ízesítésű

RECEPTEK

Babgulyás gabonarúdból (2-3 személyre)

A hagymát a kókuszolajon megpároljuk, aztán a felszeletelt  zöldségeket hozzáadjuk. Majd beletesszük a fokhagymát, fehérbabot, zeller zöldjét és a vegamixet. Felöntjük 3 liter vízzel az egészet. Fedővel letakarjuk, főzzük amíg megpuhulnak a zöldségek. Legutoljára beleszórjuk a pirospaprikát.


Hozzávalók:

  • 1 konzerv fehérbab
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál répa
  • 2 szál zöldség
  • 1 db zellergumó
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg csemege gabonarúd
  • 3 l víz
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 csomó zeller zöldje
  • vegamix ízlés szerint

Vegán csipetke

  • 6 evőkanál zabpehelyliszt
  • 3 dl víz
  • 2 kiskanál szárított majoránna
  • 0,5 evőkanál vegamix

Elkészítés:

A hagymát a kókuszolajon megpároljuk, aztán a felszeletelt  zöldségeket hozzáadjuk. Majd beletesszük a fokhagymát, fehérbabot, zeller zöldjét és a vegamixet. Felöntjük 3 liter vízzel az egészet. Fedővel letakarjuk, főzzük amíg megpuhulnak a zöldségek. Legutoljára beleszórjuk a pirospaprikát.

Aztán elkészítjük a rántást, kevés kókuszolajon megpirítjuk a lisztet, aztán csomómentesre keverjük 2,5 dl vízzel. Majd ezt hozzáadjuk a leveshez.

Szaggathatunk bele csipetkét is.