Gabonakolbász

A termék készítésénél nem használtunk fel ízfokozót, tartósitószert, génkezelt terméket, és semmilyen állati eredetű összetevőt.

GABONAKOLBÁSZ

  • növényi alapanyagból
  • hagyományos füstöléssel készült
  • falusias ízesítésű

RECEPTEK

Kolbászos pogácsa

Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, olívaolajat, aztán a kolbász felét  belemorzsoljuk.  Majd belekeverjük a lisztet, bedagasztjuk és 1 órán át meleg helyen dagasztjuk. Amikor megdagadt, kinyújtjuk 1-2 cm vastag vastagságúra.


Hozzávalók:

  • 3 dl víz 
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 púpos tk. só
  • 20 dkg finomliszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 30 dkg csemege gabonakolbász (fele a tésztába, fele a tetejére)
  • 1 kanál sörélesztőpehely
  • lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, olívaolajat, aztán a kolbász felét  belemorzsoljuk.  Majd belekeverjük a lisztet, bedagasztjuk és 1 órán át meleg helyen dagasztjuk. Amikor megdagadt, kinyújtjuk 1-2 cm vastag vastagságúra. A tetejét megkenjük sörélesztős vízzel, aztán megszórjuk lenmaggal és a maradék kolbászt rászórjuk. Majd 20 percig sütjük 200 fokon.