Gabonakolbász

A termék készítésénél nem használtunk fel ízfokozót, tartósitószert, génkezelt terméket, és semmilyen állati eredetű összetevőt.

GABONAKOLBÁSZ

  • növényi alapanyagból
  • hagyományos füstöléssel készült
  • falusias ízesítésű

RECEPTEK

Kolbászos rakott burgonya

Ízlés szerint lehet fogyasztani párolt zöldséggel vagy nyers salátával.


Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg füstölt tofu
  • 50 dkg csemege gabonakolbász
  • vegamix ízés szerint

Mandula tejföl

  • 10 dkg mandula
  • 3 dl víz 
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 kisebb fej hagyma
  • 1 evőkanál vegamix
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Megfőzzük a burgonyát, aztán kiolajozott tepsibe felkarikázzuk, megszórjuk vegamix-szel. Először kolbászt szórunk rá, aztán meg a  tofut, majd megint következik a krumpli , aztán közben ízesítjük vegamix-szel. Ameddig tart az alapanyag, végül tetején legyen a krumpli. Aztán a tetejét meglocsoljuk a mandula tejföllel.